Proiect ROSE

Împreună spre succes!

Subproiect al Proiectului ROSE

         Liceul Tehnologic Tășnad este situat într-o zonă în care procentul elevilor aflați în situații de risc este unul ridicat. Pe lângă elevii care locuiesc în localitate, un număr important de elevi ai liceului provin din comunele învecinate orașului, așadar din mediul rural, neavând în proximitate licee unde să își continue educația. Datorită acestui fapt, ne confruntăm cu un număr mare de elevi navetiști, o parte dintre aceștia având posibilități financiare reduse și fiind predispuși abandonului școlar. De asemenea, există elevi cu situație materială precară, care sunt expuși riscului de abandon.

       Totodată la nivelul unității noastre de învățământ există elevi aparținând unor minorități (maghiari, romi), elevi cu cerințe educaționale speciale și elevi cu probleme medicale permanente, beneficiari ai burselor medicale.

Obiectivul general:

        Creșterea calității serviciilor educaționale pentru asigurarea progresului școlar al elevilor de liceu, în vederea menținerii unei rate ridicate a procentului de absolvire, a creșterii ratei de participare și promovare la examenul de bacalaureat.